Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Un any més, hem celebrat l’Assemblea Anual en una trobada enfocada a l’acció

Aquest dissabte 20 de maig hem celebrat l’Assemblea anual de la Federació Ecologistes en Acció de Catalunya, acollida pel grup Les Agulles – Ecologistes en Acció del Baix Llobregat i Garraf, que ha facilitat l’espai del Parc Arqueològic Mines de Gavà.

L’Assemblea és l’òrgan de màxima decisió de la Federació, en la qual els grups locals han pres decisions d’estratègia, econòmiques i de funcionament.

Abans, s’han dut a terme dos tallers experiencials simultanis:

Un sobre teoria i pràctica de la defensa d’espais naturals protegits, en el qual s’han donat a conèixer les bases de la protecció de la Xarxa Natura 2000, com avaluar el nivell de compliment d’un espai XN2000 en la conservació d’espècies i ecosistemes i la manera d’actuar en un futur immediat.

L’altre taller, sobre l’acollida d’activistes i cures a l’organització, ha ofert una dinàmica per facilitar la visió de noves perspectives sobre els aspectes que podem millorar en les diferents maneres de participació a Ecologistes en Acció.

De tots dos tallers han sorgit vies d’acció que anirem desenvolupant en els propers mesos (qui vulgui sumar-se, té les portes obertes!)

En aquesta Assemblea també s’han actualitzat els càrrecs de la junta directiva, tràmit obligat per llei, i hem donat la benvinguda a un nou grup federat, l’Associació de la Vall d’Àger per a la defensa dels Animals i el Medi Ambient (DAIMA), i a un nou grup que serà observador durant un any de cara a la seva possible federació, La Horda, de Montcada i Reixach.

La tarda de la jornada la vam passar, guiades per les companyes de Les Agulles, de visita a les Dunes de Gavà, un ecosistema ric en biodiversitat i molt amenaçat, com tota la costa catalana, sota el ciment i les infraestructures portuàries; i la riera de Canyars, un espai problemàtic actualment per la mala distribució de les aigües negres i pluvials, que provoca sovint l’emissió d’aigües fecals a la platja i el mar, i que les companyes de Les Agulles lluiten continuament per millorar.

Després d’una Assemblea de trobada, noves coneixençes i com sempre, aprenentatges, us agraïm a totes les persones dels grups federats, com també a les activistes en àrees temàtiques o accions puntuals, que heu vingut a compartir i participar de l’activitat de la nostra organització. I a les que no heu pogut venir però ens doneu el vostre suport. Juntes tenim més força!

 

 

La entrada Un any més, hem celebrat l’Assemblea Anual en una trobada enfocada a l’acció aparece primero en Ecologistas en Acción.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires