Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Denuncien que es culpi la víctima del tret d’un caçador i demanen la restricció severa de la caça

  • Ecologistes en Acció de Catalunya lamenta profundament que un veí d’Arbúcies perdés la vida pel tret d’un caçador que l’hauria confós, presumptament, amb un senglar. El caçador està detingut acusat d’homicidi imprudent.
  • L’entitat denuncia que la Federació de Caça de Catalunya intenti responsabilitzar la víctima dels fets a través del seu comunicat.
  • Des de l’organització ecologista es reclama una restricció severa de la caça per a que aquesta activitat deixi de considerar-se com ‘esportiva’.

Ecologistes en Acció de Catalunya denuncia que la Federació de Caça de Catalunya intenti responsabilitzar la víctima dels fets a través del seu comunicat, al·legant que «estava al mig d’una batuda de caça i sense roba vistosa». Ens trobem novament amb una activitat violenta, consistent en matar animals per plaer, on no només s’ha comès una gravíssima imprudència com disparar sense tenir la certesa que és una presa, sinó que a més es deriva la responsabilitat dels fets a la pròpia víctima, que era un veí de la zona i que va morir el mateix matí 3 de setembre.

Ecologistes en Acció recorda que aquest era el primer cap de setmana de la temporada de caça, i que acabi amb un mort és un pèssim auguri, i crida l’atenció sobre altres víctimes de l’activitat cinegètica. Aquest any 2023 ja són al menys dos morts per caça a Catalunya, després que el 12 de febrer un caçador morís pels trets d’un company. Anteriorment, també va ser molt greu el cas d’un ciclista que va quedar paraplègic després que un altre tret li destrossés la columna vertebral el passat gener de 2022 a Argentona. En aquell cas, la família va arribar a organitzar una manifestació i reunions amb tots els grups polítics del Parlament, sense aconseguir-ne cap compromís.

L’entitat ha reclamat un «control sever» sobre els caçadors, «persones armades que disparen al medi natural on hi ha població que hi viu i altres usuaris, lúdics i esportius», tal com han recordat. En concret, es demana que mentre la caça sigui una activitat legal, hi hagi una modificació de la normativa per tal que l’obtenció del permís de caça requereixi de proves molt estrictes sobre capacitat sensorial i estabilitat mental i que hi hagi un control sever sobre les batudes de caça que incloguin proves regulars d’alcoholèmia i drogues.

Ecologistes en Acció insisteix que en la tramitació de la nova Llei de Caça de Catalunya (està vigent la franquista de 1970), el Govern ha de primar l’interès general. Cal recordar que el 99’3% de la població catalana és NO caçadora, mentre que només són caçadors el 0’7%. En canvi, més del 90% del territori segueix sent àrea privada de caça o reserva nacional de caça.

Per últim, l’entitat ecologista ofereix els seus serveis jurídics de forma gratuïta per a assessorar a la família de la persona morta en el desgraciat incident.

 

La entrada Denuncien que es culpi la víctima del tret d’un caçador i demanen la restricció severa de la caça aparece primero en Ecologistas en Acción.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires