Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Solidaritat amb els moviments ecologistes criminalitzats

Mentre el país s’alça per defensar les pensions, nosaltres anirem en paral·lel a defensar l’aigua.

Les Soulèvements de la Terre

  • Ecologistes en Acció mostra la seva solidaritat amb el moviment ecologista francès Les Soulèvements de la Terre i amb tots els col·lectius i moviments que, a través de la desobediència civil, assenyalen els responsables de la inacció climàtica.
  • L’organització ecologista denuncia l’escalada de criminalització del moviment ecologista i recorda que aquesta setmana comença el procés judicial contra 15 activistes de Rebel·lió Científica, detingudes per tacar les escalinates del Congrés dels Diputats a Madrid.

El Ministeri de l’Interior francès ha ordenat la dissolució de les Soulèvements de la Terre, un dels moviments ecologistes més importants de França. Aquest fet es produeix després de les protestes del cap de setmana passat a Sainte-Soline, convocades per la Confédération Paysanne (sindicat camperol), Bassines Non Merci (col·lectiu local), Soulèvements de la Terre (xarxa ecologista autònoma) i més de 100 associacions i sindicats més, que van mostrar el seu suport a les mobilitzacions que denuncien els múltiples projectes de megabasses de reg previstes a tot el territori francès.

Durant les protestes, secundades per més de 30.000 persones segons les organitzacions convocants, es va intentar ocupar un embassament agrícola per denunciar la privatització de l’aigua per a ús agroindustrial. Després d’una resposta policial desproporcionada, el moviment ecologista i els sindicats van denunciar més de 200 manifestants ferits, 40 de gravetat, com a conseqüència dels enfrontaments amb la policia. El ferit més greu, un home de 30 anys que va participar a la protesta ecologista, es troba en estat crític i es debat entre la vida i la mort, segons ha informat la fiscalia.

Mentrestant, el ministre d’Interior, Gerard Darmanim, ha expressat el seu “suport total a la policia” després de les protestes. Les manifestacions a la zona, vinculades amb la defensa del territori i de l’aigua, només es donen un mes després que el Govern francès emplacés a adoptar immediatament restriccions al consum d’aigua.

Els projectes relacionats amb les basses d’aigua, com la proposta a Sainte-Soline, es construeixen fonamentalment per regar cultius intensius en aigua com el blat de moro. Cultius que a més es destinen a la fabricació de pinsos per a la ramaderia industrial, un model insostenible, més en el context de crisi climàtica cada cop més greu.

Per tot això, Ecologistes en Acció mostra el seu suport i solidaritat amb les organitzacions ecologistes franceses i exigeix la fi de la seva repressió i criminalització. Alba González de la Cruz, portaveu de l’organització, ha declarat: “La societat civil està exercint el dret legítim a exigir una transició ecològica justa davant l’emergència climàtica. L’intent de dissoldre i perseguir el moviment ecologista no frenarà les persones defensores del territori, ni a França ni a l’Estat espanyol”.

Així mateix, Ecologistes en Acció denuncia l’escalada de criminalització també a l’Estat espanyol i recorda que aquesta setmana comença el procés judicial contra 15 activistes de Rebel·lió Científica, detingudes per tacar les escalinates del Congrés dels Diputats a Madrid. “Ens sumem a les mostres de suport a les persones encausades. Empresonar científiques i científics no frenarà l’escalfament climàtic i atenta contra els nostres drets”, conclou González de la Cruz.

La entrada Solidaritat amb els moviments ecologistes criminalitzats aparece primero en Ecologistas en Acción.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires