Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

La Fiscalía General del Estado no tornarà a incloure el terme “ecologisme radical” a l’apartat “Terrorisme”

Després de la sol·licitud enviada per Amigos de la Tierra, Ecologistas en Acción, Greenpeace, SEO/BirdLife i WWF al fiscal general de l’Estat i al defensor del poble, no es tornarà a incloure el terme “ecologisme radical” a l’apartat “Terrorisme”.

Les organitzacions ecologistes  Amigos de la Tierra, Ecologistas en Acción, Greenpeace, SEO/BirdLife i WWF celebren que la Fiscalía General del Estado hagi reconegut l’error d’esmentar la defensa de l’ecologisme a l’apartat de terrorisme de la Memoria Anual de la Fiscalía General del Estado 2023. Després de les cartes enviades per les organitzacions al fiscal general de l’estat i al defensor del poble, argumentant que suposava un salt d’escala important en la criminalització i desprestigi d’aquest moviment, la Fiscalia els dóna la raó i els ha comunicat que no es tornarà a incloure el terme “ecologisme radical” a l’apartat “Terrorisme”.

A més, la Fiscalia reconeix i destaca la important tasca del moviment ecologista, aspecte que les organitzacions posen en valor i agraeixen encara més en una situació global en què l’activisme ambiental és més necessari que mai.

Concretament, la resposta enviada per la Fiscalia General de l’Estat reconeix: «Assumim, per tant, que la menció d’aquests grups en aquest apartat és asistemàtica i no és procedent». A més, trasllada que «comparteix i fa pròpia la seva afirmació sobre el que resulta necessari l’activisme ambiental per avançar en la imprescindible protecció del medi ambient en el sentit més ampli». «Això queda reflectit, sense gènere de dubte, a l’apartat de l’especialitat de Medi Ambient i Urbanisme, no només a la Memòria del 2023, sinó en edicions anteriors».

Amigos de la Tierra, Ecologistas en Acción, Greenpeace, SEO/BirdLife i WWF agraeixen la rectificació de la Memòria per part del Fiscal General així com el fet que la lluita per la pèrdua de biodiversitat o el canvi climàtic siguin tractades com es mereixen i no com a accions que atemptin contra el bé comú.

“No ens queda temps per fer passos enrere en la lluita per un planeta sa, sostenible i segur. Aquest reconeixement per part de la Fiscalia General de l’Estat al moviment ecologista reforça el sentit que té i el necessari per a la democràcia i per continuar avançant amb els compromisos nacionals i internacionals que tenim com a país davant de la crisi ecològica i social que vivim” , conflueixen les organitzacions.

La entrada La Fiscalía General del Estado no tornarà a incloure el terme “ecologisme radical” a l’apartat “Terrorisme” aparece primero en Ecologistas en Acción.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires