Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

[INFORME] Anàlisi de la percepció de la situació de sequera a Catalunya

Catalunya viu actualment un dels episodis més alarmants d’escassetat hídrica dels que es tenen record. Entre finals d’octubre i principis de novembre del 2023 es va registrar el mínim històric de reserves d’aigua als embassaments (<19%). En aquesta greu crisi de l’aigua, molts municipis han entrat en l’escenari d’emergència per sequera tal com estipula el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera (PES).

Per aquest motiu, diferents col·lectius ecologistes i moviments socials d’arreu de Catalunya han impulsat la campanya d’On no n’hi ha, no en raja. Aquesta neix amb l’objectiu de transformar l’actual model de gestió de l’aigua tant a nivell tant de les Conques internes de Catalunya (CIC) com de la Conca de l’Ebre (CE) que s’inclou dins de l’àmbit català, per tal de repensar quines són les prioritats a les que destinar la poca aigua disponible, i com ens adaptem als escenaris climàtics futurs.

En el marc d’aquesta campanya s’ha elaborat el següent informe a partir de les dades obtingudes en l’enquesta encarregada a GESOP S.L. l’agost del 2023. El primer objectiu és identificar quin és el grau de preocupació per la sequera a la població catalana. En segon lloc, es pretén analitzar quines són les mesures per abordar la sequera que percep la ciutadania com a prioritàries, i per tant d’aquesta manera identificar quina és la causalitat a la qual la població atribueix a la situació actual i quina és l’estratègia a seguir per tal de visibilitzar els veritables motius de l’escassetat hídrica.

 

INFORME_Percepcio_sequera_Catalunya

 

La entrada [INFORME] Anàlisi de la percepció de la situació de sequera a Catalunya aparece primero en Ecologistas en Acción.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires