Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Ecologistes en Acció es mobilitzen a Berlín contra l’agroindústria durant la fira agrícola més gran del món

  • Dins el marc de la seva campanya internacional contra l’agroindústria “El veritable preu dels aliments”, Ecologistes en Acció participarà aquest cap de setmana en una gran manifestació del moviment agroalimentari alemany “Wir haben es satt” (“Estem farts!” ).
  • Aquestes accions coincideixen amb la Setmana Verda Internacional i tenen com a objectiu denunciar el sistema agroindustrial que destrueix els ecosistemes.
  • La campanya d’Ecologistes en Acció va iniciar la seva dimensió internacional el 2022 per denunciar el model d’agricultura industrial del Mar Menor, on el 60% de les hortalisses que s’hi produeixen s’exporten (el 25% d’elles a Alemanya) i es va ampliar posteriorment a altres territoris agrícoles del sud d’Espanya.

Für Höfe und Klima – Per l’agricultura i el clima

Amb motiu de l’inici de la fira agrícola més gran del món —la Setmana Verda Internacional— que se celebra a Berlín al gener, el moviment agroalimentari alemany tornarà a sortir al carrer aquest any per reivindicar una agricultura lliure d’organismes modificats genèticament (OMG), rural i respectuosa amb el medi ambient.

El dissabte 20 de gener, unes 10.000 persones es manifestaran a Berlín sota el lema «Estem farts!», i una delegació d’Ecologistes en Acció estarà present amb la seva campanya internacional «El veritable preu dels aliments. La cara oculta de l’agroindústria».

Des del 2022, Ecologistes en Acció compta amb la col·laboració de l’ONG ambiental alemanya Deutsche Umwelthilfe (DUH) en aquesta campanya amb què reivindica un canvi de model a la cadena alimentària que actualment, no és saludable, ni just, ni transparent.

La campanya “El veritable preu dels aliments” es va iniciar al Mar Menor, que des del 2016 pateix greus crisis ambientals a causa dels cultius hiperintensius en regadiu d’hortalisses fresques, que ocupen unes 60.000 ha de la comarca coneguda com a Camp de Cartagena.

Atès que més del 60 % de les hortalisses que s’hi produeixen s’exporten (el 25 % d’elles a Alemanya) la campanya es va centrar durant el 2022 a exigir a les empreses de supermercats alemanyes que les seves cadenes de subministrament i les seves polítiques de preus siguin més transparents i sostenibles des del punt de vista mediambiental i social.

Durant el 2023 i de cara al 2024, Ecologistes en Acció ha ampliat les seves accions, ja que altres regions de producció agrícola de la costa sud d’Espanya, com Almeria, la costa tropical de Màlaga i Granada, i la conca hidrogràfica del Parc Nacional de Doñana , a Huelva, pateixen els mateixos impactes mediambientals i socials de l’agroindústria.

L’organització ecologista serà present a Berlín aquest cap de setmana per enfortir la col·laboració amb col·lectius alemanys que també treballen per transformar les cadenes de subministrament alimentari. Així, Ecologistes en Acció s’uneix al moviment alimentari europeu i se suma a la xarxa de xarxes nacionals que uneixen els seus esforços per un canvi de model agroalimentari a Europa.

En aquest marc, representants d’Ecologistes en Acció participaran a l’acte final de la manifestació davant de la Cancelleria alemanya. Posteriorment, la campanya es presentarà en un taller conjunt amb DUH, en què es compartiran perspectives sobre els drets humans i la protecció del medi ambient a la cadena de subministrament agroalimentari. També es debatran estratègies eficaces per augmentar la pressió sobre actors polítics i corporatius (especialment minoristes) i iniciar aquest canvi imprescindible.

Elena Alter, portaveu d’Ecologistes en Acció, afirma que el missatge per a les jornades de Berlín és clar: “Teixim xarxes per una agricultura diversa i respectuosa amb el clima, amb salaris i preus justos, pel benestar animal i una alimentació saludable per a totes les persones. Reclamem la fi de l’agroindústria extractiva i la transformació del model actual per un altre agroecològic, just i saludable per a la gent i els ecosistemes, tant a Espanya com a Europa ia la resta del món”.

La entrada Ecologistes en Acció es mobilitzen a Berlín contra l’agroindústria durant la fira agrícola més gran del món aparece primero en Ecologistas en Acción.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires