Ticker

6/recent/ticker-posts

Ad Code

Responsive Advertisement

Exigim posar fre a les estratègies d’assetjament jurídic promogudes pels grups de poder

façana Ajuntament BarcelonaDes de la Federació d’Ecologistes en Acció de Catalunya hem recolzat el comunicat fet públic avui per Lafede.cat, juntament amb cinc entitats i plataformes de defensa dels drets humans més (Aliança contra la pobresa energètica, Observatori DESC, Enginyeria sense fronteres, Aigua és vida i la Plataforma Afectats per la Hipoteca), per exigir posar fre a les estratègies d’assetjament jurídic promogudes pels grups de poder en relació a la polèmica generada al voltant de l’Ajuntament de Barcelona i l’adjudicació de subvencions.

Al comunicat, les entitats denunciem específicament les eines que més estan emprant actualment per intentar limitar i controlar la societat civil: els SLAPPs o demandes estratègiques contra la participació pública. Les quals les grans corporacions i grups de poder utilitzen gran quantitat de recursos en la interposició de querelles, demandes, o altres accions judicials sense fonament per desprestigiar les entitats o moviments socials que els incomoden.

Les polítiques públiques de defensa dels drets humans estan en perill. Les entitats demanem als representants de les diferents forces polítiques que facin costat a totes les organitzacions de defensa de drets humans i de justícia global, i que no facin servir aquestes estratègies dels grups de poder com una arma llancívola.

Així mateix, fem una crida a la ciutadania perquè conegui la feina que es fa des de les entitats i sigui crítica davant de missatges controlats per aquests grups, i s’impliqui encara més en la lluita per les causes socials, solidàries i ecologistes.

La entrada Exigim posar fre a les estratègies d’assetjament jurídic promogudes pels grups de poder aparece primero en Ecologistas en Acción.

Enregistrer un commentaire

0 Commentaires