- L’objectiu és harmonitzar la seva conservació amb els diferents col·lectius afectats, minimitzant qualsevol afectació a la població rural.
- El grup s’ha constituït per entitats de diferents sensibilitats.
El Grup Llop Catalunya s’ha presentat oficialment aquest dimarts 18 d’octubre en un acte públic a La Lleialtat Santsenca -equipament municipal de gestió comunitària al barri de Sants de Barcelona-. Es tracta d’una plataforma formada per entitats que treballen pel medi ambient, els drets humans, els drets animals i la convivència en harmonia entre les persones i l’entorn natural.
L’objectiu essencial de la plataforma és afavorir la recuperació de les poblacions de llop a Catalunya. Per assolir aquest propòsit, la plataforma reforçarà les accions en aquest sentit de les entitats que la formen, i pot dur a terme accions de sensibilització social, de suport a la recerca, d’intervenció davant les institucions públiques, de diàleg i acord amb altres col·lectius socials implicats en la gestió del medi natural.
A l’acte de presentació hi ha intervingut en Sergi García, de l’entitat Galanthus, qui ha parlat sobre la situació de l’animal al territori, dels beneficis i aspectes biològics de la seva presència al territori i de la importància de sensibilitzar i implicar a tota la població en la conservació de l’espècie.
En segon lloc, s’han presentat les directrius d’actuació del grup. La plataforma es planteja usar el millor coneixement científic disponible per a copsar l’estat actual i possible evolució futura de l’espècie. Així mateix, es dissenyaran accions comunicatives per tal de donar a conèixer la importància ecològica del retorn del llop, i els grans beneficis per a la societat de la seva presència al nostre territori. Per acabar, s’aprofitarà de l’experiència d’altres territoris a l’Estat espanyol o fora d’ell per a plantejar a tots els actors socials i polítics la necessitat de dissenyar plans de conservació que comptin amb totes les mesures i recursos econòmics per a prevenir els inconvenients que aquesta espècie pot significar, sobretot per la població rural que viu del sector primari.
Es tracta, per tant, de trobar el punt d’equilibri d’empatització entre la societat rural i urbana amb el cànid, a l’administració catalana i col·lectius afectats com podria ser la ramaderia extensiva.
La entrada El retorn natural del llop a Catalunya motiva la creació d’una plataforma per la coexistència aparece primero en Ecologistas en Acción.
0 Commentaires